Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

Vse, kar je treba vedeti o pogodbi FIDIC pred prvo uporabo pri investicijskih projektih, ki jih sofinancira EU

19.04. I 09:00 - 14:00

244,00€

FIDIC ni bav-bav. V primerjavi s klasično gradbeno pogodbo vsebuje samo nekaj posebnosti, ki jih ni težko razumeti. Na tem seminarju bomo izpostavili vse, kar morajo uslužbenci ministerstev in občin vedeti o pogodbi FIDIC pred izvedbo investicijskega projekta, ki ga sofinancira EU.

Z določitvijo seznama ključnih investicij je postalo očitno, da bo treba te investicije izvajati na podlagi pogodb FIDIC. Za pripravo razpisnih dokumentacij in pogodb to predstavlja breme, saj bo treba razpisno dokumentacijo prilagoditi pravilom pogodb FIDIC, samo pogodbo FIDIC pa pripraviti tako, da bo zdržala vse morebitne pritiske revizijskih zahtevkov in presoj njene ustreznosti. Četudi bo izvedba postopka zaupana zunanjim pogodbenim partnerjem, bodo skrbniki projekta in pogodbe morali prevzeti odgovornost za ustrezno pripravo dokumentacije.

Komu je seminar namenjen?

Seminar je prilagojen uslužbencem na ministrstvih in občinah, odgovornim za pripravo razpisnih dokumentacij in pogodb pri večjih investicijah, in vsebuje pregled vseh pravil, ki jih ti morajo poznati za varno izvedbo postopkov, da bodo razpisne dokumentacije pripravljene tako, da bodo vzdržale pritiske revizijskih postopkov. Predstavljene bodo določbe pogodb FIDIC, ki jih je treba spremeniti oziroma prilagoditi zaradi slovenske zakonodaje in zaradi pravil sofinanciranja EU

Prizorišče

Spletno izobraževanje

Organizator

Uradni list
Spletna stran:
https://www.uradni-list.si/izobrazevanja